Een ijskoude Helderse koude snuffel!!!

Op ongeveer 8 km afstand van onze B&B HeBBes aan de kust is de stadsbrouwerij van Den Helder. Een leuke route om te fietsen en dan een verfrissend biertje te nuttigen. Ook is het er gezellig eten en op bepaalde avonden kan je voor € 10,- een heerlijke maaltijd eten met natuurlijk een biertje ( of een wijntje).

Ook is er de mogelijkheid tot een rondleiding als je nieuwsgierig bent geworden naar het brouwproces? Neem een kijkje in de keuken van de Helderse jongens ? Dat kan! Vanaf 21 april kun je wekelijks op zaterdag & zondag aansluiten bij onze rondleiding. Start rondleiding 13.00 en 15.00 uur Prijs p.p. €7,50 inclusief proefglaasje van ons bier

De brouwerij en het restaurant is gevestigd in Fort Westoever. Een fort uit de Napoleontische tijd, is een schitterende locatie daarvoor. We situeren hier een volwaardige brouwerij en een brouwcafé met zicht op het brouwproces. Verder is er een hectare land, waar onder andere eerlijke landbouw gepleegd wordt en we in de toekomst ook kleinvee willen gaan houden, die we voeren met ons restproduct (bierbostel) van de brouwerij. In het brouwcafé kun je genieten, onder het genot van een Helderse Jongen, van een heerlijke daghap van eigen land. Jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij ons ervaring opdoen in de horeca, de brouwerij en op het land met oog op een mooie toekomst.

De brouwerij heeft seizoen bieren maar ook inmiddels oude vertrouwde bieren met de gevatte namen als;

De lange jaap, Raspberry Rye Red Ale Een heerlijke frisse rogge red-ale met een alcohol percentage van 5% Door de lagering met kilo’s frambozen heeft het bier een fijne hint van framboos.

Dorus, Dorus is een echte weizen gebrouwen volgens eeuwen oude Duitse traditionele wijze.

Licht van kleur, een fijne bubbel, tinten van citroen en banaan.

De naam is gegeven door Dorus Rijkers de Helderse mensenredder. Omdat wij voor dit bier een mooie naam zochten hebben wij deze gevraagd aan onze Helderse vrienden. Uiteindelijk kwam jutter Walter Hovestad met de naam Dorus!

Kouwe snuffel, Bier gemaakt van Helders Regenwater! We geven invulling aan de gevolgen van ons veranderende klimaat. Doordat Den Helder de schoonste lucht van Nederland heeft, hebben we ook de minste fijnstof. Kortom de beste kwaliteit regenwater van het land! Blond oerbier van 5,5% in samenwerking met Rainbeer ontwikkeld.

Napoleon, Vernoemd naar de kleine grote man Bonaparte. Dit bier is krachtig van smaak donker van kleur en heerlijk te combineren in stoofgerechten. Voor de échte bierliefhebber.

En een nieuw bier; Voor de eerste keer stout, Je brouwt maar 1 keer voor de 1e keer in je nieuwe installatie, een limited edition dus. We zullen de volgende editie stout omdopen tot Lekker Stout! Volmoutige stout en door extra hopgift verassend fris in de afdronk.

Zoals u kunt lezen echt de moeite waard om vanuit de B&B HeBBes aan de kust een bezoek te brengen. Als u een reservering doet bij ons onder vermelding van Helderse jongens zorgen wij voor u dat er een koude Helderse jongen in de koelkast staat. ??