HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER 2019, 23ste EDITIE!

Juni 2019 wordt in Den Helder afgesloten met de 23e editie van het Historisch Weekend. Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd die het evenement aantrekkelijk maakt voor een groter publiek, wat blijft is het grote aanbod aan prachtige voertuigen en schepen ,de muziek en de gezelligheid op het prachtige terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Zoals gebruikelijk is er ook dit jaar een centraal merkenthema gekozen. Dit jaar komt het merk Mercedes in de schijnwerpers te staan. Mercedes is één van de alleroudste automerken op de wereld; historie genoeg dus! Een grote verandering is het loslaten van de leeftijdsgrens 1975 / 1976 van deelnemende voertuigen. We verwachten dat veel jonge klassieker liefhebbers hun gekoesterde auto, motor of brommer aan het publiek willen laten zien.

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni zijn er spectaculaire rondritten met alle soorten klassieke voertuigen door de prachtige omgeving en de Helderse binnenstad. 

Deze rondrit trekt ook langs B&B HeBBes aan de kust. U kunt buiten ontbijten en dan genieten van de kleurrijke stoet die langs trekt. De gemoedelijke sfeer van toeterende auto’s en het zwaaien naar elkaar maakt dit jaarlijks terugkerend evenement iets om naar uit te kijken.

Nadat u heeft genoten van een ontspannen ochtend is er later op de dag tijd genoeg om op Willemsoord de auto’s van dichtbij te bekijken.

In de overdekte nostalgische markt is een groot en zeer gevarieerd aanbod aan kleine en grote historische schatten. Hoogtepunt in deze markt zijn de presentaties rond de geschiedenis van DAF personenauto’s.

Dit evenement trekt jaarlijks ruim 20.000 bezoekers en voor een ieder gratis.

Locatie: Willemsoord Den Helder