Museumnacht bij Fort Kijkduin 23 november 2018

Vanuit onze B&B HeBBes aan de kust is het 10 minuten met de auto en 30 minuten met de fiets en dan bevindt u zich in Huisduinen en klein stukje Den helder waar het goed toeven is. Heerlijk eten boven op het duin met uitzicht op Texel en de zandplaat de “Razendebol”. Door de vele scheppen die langsvaren is er veel te zien, pleziervaart maar zeker ook beroepsvaart. Denk hierbij aan de visserij de kotters die met hun vangst de haven binnen varen. En de Nederlandse marine, die zowel op als onder  de zeespiegel langsvaren.

Boven op de dijk ligt het oude Fort kijkduin waar u op 23 november een museumnacht kan meemaken. De museumnacht brengt het Fort Kijkduin tot leven en dit jaar wordt het voor de vierde maal georganiseerd. Voor diegenen die het griezelen met Halloween net te eng vond is er dan nu de museumnacht in Fort Kijkduin.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, vuur, nacht en binnen

Het licht gaat uit en gewapend met een fakkel waant de bezoeker zich door de donkere gewelven van het Fort, waar de figurentengroep OuderwetZ voorstellingen opvoert uit de Napoleontische tijd en de tweede wereldoorlog. En gids zal tussentijds alles vertellen over de historie van de laatste twee eeuwen. na de rondleiding staat er soep en een stokbroodje klaar. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Tussen 19.00 en 21.30 uur vertrekt er ieder half uur een gids. Voor de museumnacht geldt een toegangsprijs van 8 euro p.p. Kinderen onder de drie zijn gratis.

Reserveer eerst onze B&B HeBBes aan de kust enge dan naar de website van Fort kijkduin en reserveer uw kaarten want vol is vol… Dit kunt u tot op 23 november 17.00 uur regelen . Het aquarium en de kantine zijn 23 november tot 23.00 uur geopend. 

Mocht u deze nachten bij ons verblijven dan krijgt u een extra attentie op de kamer!!