Mis niets…..

Dicht bij Julianadorp aan zee ligt de Helderse Vallei (5 km) Hier is voor jong en oud veel te doen. Zo kan je er je grenzen verleggen in de klim vallei en heerlijk een kano huren om vanaf het water richting de B&B HeBBes aan de kust te peddelen.
Ook kunnen de kleintjes genieten van de dieren die er zijn.
Regelmatig wordt er vanuit de Helderse Vallei een interessante dag georganiseerd en die willen we onder de aandacht brengen.

Dinsdag 11 september 2018 van 09.30 uur tot 12.00 uur vindt de volgende activiteit plaats.

Zwerftocht langs de Stelling van Den Helder en het stadspark

Den Helder is eigenlijk een heel groene stad. Behalve zee, strand en duinen naast de deur telt de stad zelf ook veel groen.
Zo is er de Stelling van Den Helder, een verdedigingslinie van aarden wallen en fortgrachten die met elkaar verbonden zijn.

Maar ook in het stadspark dat er bij ligt is veel bijzondere natuur te vinden. Over de stelling loopt een wandelpad, de Napoleonroute, die voor een deel gevolgd gaat worden. De wallen en forten zijn inmiddels begroeid geraakt en vormen nu een waar vogelparadijs.

De bunkers langs de route worden bewoond door vleermuizen.
Tip: de wandeling bevat wat hoogteverschillen; een paar stevige schoenen is dus aan te raden.

Doelgroep/kosten:
Beschermers Landschap Noord-Holland € 4, niet-beschermers € 7, kinderen van beschermers € 2 en kinderen tot 12 jaar € 3,
graag vooraf reserveren via www.landschapnoordholland.nl/activiteiten, ter plekke aanmelden en betalen is beperkt mogelijk.

Vertrekpunt: Parkeerterrein sporthal, Sportlaan 58, 1782 ND Den Helder

Bron: Landschap Noord-Holland